Kígyók, siklók....

MENÜ

Királypitonok;

Kíra;

 Pithon Regius, nőstény. 2008. augusztusi. Bátyámtól kaptam ajándékba, tartsa meg a jó szokásait…Nevetés A világ legjámborabb kígyója, aki imádnivaló. Egy ölebet simán helyettesít. Udvarlást láttam a 2 pitonomnál, talán már gravid is Kíra, mert elég gyors ütemben hízni kezdett. Bizakodva várom a végeredményt.

Hórusz;

 Pithon Regius, hím. 2008. augusztusi. Korához és nagyságához képest, vékonyka szegény, fel kell hizlalnom! Egyébként kezes, nyugodt kígyó. Nagyon nehezen kezdett el étkezni, több hetet is kihagyott, ma már minden rendben van vele, bár még mindig elég rossz evő szegény. Ahonnan hoztam (Gyulafirátót) nem éppen megfelelően volt tartva, egy kockáspiton és egy boa társaságában, még egy királypitonnal egyetemben, akit elhoztam barátnőm számára. Remélem, nálam már jobban érzi magát.

Fekete királysiklók;

Kleopátra;

 Lampropeltis getulus nigrita, nőstény. 2009. szeptemberi. Régóta szemezgetek ezzel a fajjal, és lehetőségem volt párban beszerezni, nagyon jó áron, a 2010. áprilisi börzén. :) Kézbe véve bűzös váladékkal lep meg (ez erre a fajra jellemző), majd viszonylag hamar megnyugszik. Időnként szeles, és támad.

Posseidon;

 Lampropeltis getulus nigrita, hím. 2009. szeptemberi. Ő Kleopátra párja. :) Aktívabb mint a nőstény nigrita, néha rezegteti a farkát, de pillanatok alatt lehiggad.

Kaliforniai királysiklók;

Sunny;

 Lampropeltis getulus californiae - aberrant, nőstény. 2010. júliusi.

Nem terveztem kaliforniai királysikló vásárlását, de meglátni és megszeretni. Egy kedves fórumtárstól (Hermann Pétertől) vásároltam, nagyon jutányos áron. Gyönyörű siklói keltek, és Sunnyn kívűl még vettem tőle két sinaloae siklót is, plusz utólag még egy kaliforniait. Kézbe véve csapkod a testével és még a kezemben is rezegteti a farkát. Meglepett Sokat kell még vele foglalkozni, hogy kezessé váljon, nincsen emberhez szokva még.

Säry;

Lampropeltis getulus californiae - albino, nőstény. 2010. júliusi.

A három Kaliforniai közül ő a legharapósabb. Ahogy kézbe vesszük, azonnal ráharap egy ujjunkra és rátekeredik, majd csak akkor enged el, ha lespriccelem vízzel. :) Kisebb, mint a másik kettő és vékonyabb is.

Sun;

Lampropeltis getulus californiae - spotted, hím. 2010. júliusi. Viszonylag nyugodt sikló, kaliforniai mivoltához képest. Ő a legnagyobb, legerősebb a 3 kalifom közül.

Vörös királysiklók;

Marius;

Lampropeltis triangulum sinaloae, hím. 2010 augusztusi. Nyugodtan tűri a kézbevételt.

Maharet;

Lampropeltis triangulum sinaloae, nőstény. 2010 augusztusi. Barátságos, nyugodt sikló, kézben is jól el van.

Hadiah;

Lampropeltis triangulum sinaloae, hím. 2007 augusztusi. Egy nagyon kedves barátnőmtől, Xaffitól kaptam ajándékba ezt a gyönyörű példányt. Nevét is innen kapta, indonéz szó melynek jelentése, ajándék. Idén szeretném összerakni, párosítás céljából, egy nőstény gabonsakilómmal. Kettőjük nászából sinacorn kissiklók kelhetnek ki. Nem túl nyugodt kézben, nem harap, de teste mindig megfeszül és csapkod.

Texasi patkánysiklók;

Casper;

Pantherophis obsoletus lindheimeri - leuchistic patkánysikló, hím. 2009. júniusi. Szelíd, barátságos, incselkedő, nagyon nagy étkű, néha ijedős, és csak ijedtében rezgő sikló. Hihetetlen ütemben fejlődik, nagyon hamar át kellett költöztetnem egy nagy terráriumba, őt és párját is. Veszprémben vettem, nagyon olcsón.

Candy;

Pantherophis obsoletus lindheimeri - leuchistic patkánysikló, nőstény. 2009. júniusi. Jóval kisebb, mint a vele egy idős Casper, de majd idővel utoléri. :)Nagyon kezes, harapásra nem hajlamos. Egy cserebere folytán került hozzám, korához képest fele akkorán, mint lennie kellett volna. Az előző gazdája azt mondta rossz evő, sokszor kihagy etetést, hát kapásból rácáfolt a kis sikló. Minden héten eszik, előfordul, hogy 1 nem is elég neki. Mióta nálam van semmi baj nincsen vele.

Amúrsikló;

Kirké;

Elaphe schrenkii - Amúrsikló vagy Orosz patkánysikló, nőstény. 2010. Júniusi.

Egy csere folytán került hozzám, hím társával együtt, köszönet érte Adri barátnőmnek! Nyugodt, barátságos kissikló. Most még nem túl feltűnő színekben pompázik, de ahogy nőni fog, az alap színe fekete lesz, a keresztsávok pedig mindinkább sárgákká válnak rajta. A hím sajnos elpusztult egy örökletes betegségben. Remélem a nőstény nem örökölte!

Afrikai Házi siklók;

Pálma;

Lamprophis fuliginosus - Afrikai házi sikló, nőstény. 2010-es. Meglátni és megszeretni, ennyi a története az új faj megvásárlásának. Kedves ismerőstől, Tibitől származik. Kacsintás Változó a viselkedése, hol nyugodt, hol meg odaharap (inkább páromat harapja, egy kézbe vételnél akár 3-4x is). Rendeltem párjának, egy hím afrikait is, mert nagyon megtetszett ez a faj, de ha már lúd legyen kövér, albínót kértem mellé.

Datolya;

Lamprophis fuliginosus albino - Albino Afrikai házi sikló, hím. 2010-es. Egy Cseh tenyésztőtől való. Több érdekes színű siklót árul, nagyon jó áron.

Fokföldi Házi siklók;

Lea;

Lamprophis capensis rot - Fokföldi házi sikló, rot színváltozat, 2009-es nőstény. Az első Afrikai házi siklóm megvásárlása után, egyszerűen beleszerettem a házi siklók viselkedésébe. Egy hirdetésben láttam meg a fokföldi párt, és nagyon megörültem, mikor jó áron meg tudtam egyezni, előző gazdájával. Annak meg főként megörültem, mikor kiderült, hogy a nőstény egy színváltozat.

Lui;

Lamprophis capensis - Fokföldi házi sikló, alap szín, 2010-es hím. E fajra jellemzően a hím sokkal kisebb a nősténytől. Jó étvággyal rendelkező kis sikló.

Sárga Patkánysikló;

Heléna;

Pantherophis obsoletus quadrivittatus "albino" - Albino sárga patkánysikló, nőstény. 2010-es. Régóta tetszett az albínó változata ennek a fajnak, és most szerencsésen talált Adri barátnőm egy tenyésztőt, akinél volt eladó. Nyugis, jó evő, kis sikló.

Fekete Patkánysikló;

Marmalade;

Pantherophis obsoleta obsoleta Albino - Albino fekete patkánysikló. 2010-es nőstény. Kisteki állatkereskedésből vette egy kígyós ismerősöm, majd tőle hozzám került. Nagyon barátságos, jó étvágyú, érdeklődő kis sikló. Nevét lányom találta ki, az erős narancs színe miatt. :)

Sávosfarkú sikló;

Ramses;

Elaphe taeniura friesei - Sávosfarkú sikló. 2010-es hím. Férjem első siklója. Meglepiként vettem, mert tetszett neki ez a faj. Nyelvöltés Barátnőméknél mindig megcsodálta, sokat beszélt a sávosfarkú siklókról, hogy milyen szép nagyok, erősek, robosztusosak. Adott volt, hogy neki egy ilyen fajt kell vennem. Nevét is ő találta ki neki. Ha  minden jól megy majd Ramses-el, akkor nyáron veszünk mellé egy nőstényt is.

Baird Patkánysikló;

Azúr;

Pantherophis bairdi - Baird patkánysikló. 2010-es nőstény. Jó fej sikló, kezes nyugodt. Mivel anno -e faj, és egy gabonasikló keresztezésével hozták létre, a gabonasikló pewter színét, úgy gondoltam, be kell szereznem egy ilyen siklót. Próba szerencse...ha megnő keresztezni szeretném majd én is, egy gabonasikló hímemmel.

Everglades patkánysiklók;

Rosalinda;

Pantherophis obsoleta rossalleni - Everglades patkánysikló. 2010-es nőstény. Cserebere folytán kerül hozzám. Volt egy gekkónk, amire sajnos hamar ráunt a fiam, én pedig nem szerettem volna gekkóval foglalkozni, hát adott volt, hogy eladjam. De barátnőm Adrienn elég nagy intenzitással gekkózik, így igényt tartott a kis gyíkra. Cserébe ezt a kis patkánysiklót kértem tőle, mert én, már régóta szettem volna egyet.

Mangó;

Pantherophis obsoleta rossalleni X Pantherophis obsoletus quadrivittatus hybrid. 2009-es. Kissé kapkodós, nem lett kézhez szoktatva, ez a feladat rám vár. 2 idei (2011) saját tenyésztésű fuliginosus kölyköt adtam érte cserébe. Nagyon megtetszett a színe.

Ikerfoltos patkánysiklók;

Yin;

Elaphe bimaculata – Ikerfoltos patkánysikló. 2010-es nőstény. Erősebb, nagyobb, mint a hím. Színe: barnás alapon, vörös foltok, a nyaki része pedig citromsárga. Egy kedves ismerősömtől, Győzőtől vettem meg ezt a bimaculata párt. A tenyésztője DR. Vincze Zoltán volt. Iszonyú nagy étvággyal van megáldva, nem tudja hol a határ, és időnként igencsak harapós. :)

Yang;

Elaphe bimaculata – Ikerfoltos patkánysikló. 2010-es hím. Színe világosabb mint Yin-é, inkább sárgának mondanám az alap színét. Sokkal karcsúbb és kisebb a hím, de ez erre a fajra jellemző is. Könnyen meg lehet őket különböztetni, a méret, és az ikerfoltjaik (masnik) alapján is. Yang "masnijai" összeérnek a nyaki részen is, míg Yin-é csak az ötödik mintától kapcsolódik össze.

Williamsi patkánysikló;

Wilma;

Elaphe obsoleta williamsi - Williamsi patkánysikló. 2010-es nőstény. Ismét a Cseh tenyésztőtől. Év végi kelésű és ez látszik is a méretén....nagyon picike és vékonyka még. Egyelőre félős, bújós, remélem idővel szelidűl majd.

Szivárványos Boák;

Arco;

Epicrates cenchria maurus - Kolumbiai Szivárványos boa 2011-es hím. Hirtelen jött ötlet volt, de tesóm segítségével sikerült szert tennem 1 pár boára. Nagyon jópofák, kezesek, aranyosak. A hím és a nőstény neve egy spanyol szóból ered, ArcoIris azaz szivárvány a jelentése.

Iris;

Epicrates cenchria maurus - Kolumbiai Szivárványos boa 2011-es nőstény.

 

Asztali nézet