Kígyók, siklók....

MENÜ

Pantherophis obsoleta quadrivittatus – Sárga patkánysikló

(Négysávos vagy amerikai néven is ismert)

(saját kép, albino színváltozat)

Élőhelye: USA, Dél-Carolina, Floridai-félsziget

Tartása: Szavanna terráriumban, hőmérséklet 25-28 fok nappal, éjjel pár fokkal kevesebb. Ennél a fajnál főleg kiemelném a nagy terrárium fontosságát, mert gyorsan nő és nagyra. Tartása egyszerű, mert elég igénytelen fajról van szó. Nagyon jó étkű, így vigyázni kell etetésnél, mert könnyen elhízhat, vagy akár visszahányásig ehet a sikló. Nem tudja hol a határ annyira falánk. Nyugodtan tartható együtt gabonasiklóval is akár.

Jellemzői: Hossza akár 160-180 cm is lehet. Színe és mintázata; sárga alapon négy fekete sáv húzódik a nyakától a farok végéig. Kiskorában foltos mintázata van, ami megváltozik kb. 1 éves korára, akkor szépen lassan megjelennek a csíkjai. A frissen kikelt siklók kapkodósak, de sok foglalkozással lenyugodnak, kezessé válnak idővel. Létezik albino változatban is. Tápláléka a rágcsálók, egerek, patkányok.

Szaporítása: Tojásrakó nem ivadékgondozó faj. A tojások száma lehet 10-40 db is akár. Keltetése 25-28 fokon, 70-90 nap alatt kelnek ki a bébi siklók. Könnyen keresztezhető más fajta siklókkal is, akár a gabonasiklóval. De a hibridekről megoszlik a véleménye az embereknek. Én különösen szeretem őket.

 

Asztali nézet