Kígyók, siklók....

MENÜ

Nőstény Gabonasiklók;

Neiké;

Pantherophis guttatus copper. 2009. júliusi. Egy kedves tenyésztő barátnőmtől vettem, nagyon jutányos áron. Csak ajánlani tudom bárkinek az illetőt. Csodálatos színekben pompázik, vedlésről vedlésre változik. Hozzá nagy reményeket fűzök szaporítási téren. Kedves természetű falánk jószág. Színét egy amerikai tenyésztőtől tudtam meg, soha nem láttam hozzá hasonlót. Anyja normál színezetű, apja pedig egy hibrid volt.

Minerva;

Pantherophis guttatus creamsicle. 2009. júniusi. Különösen szép példány. Csasztertől vásároltam. Nagyon szép siklói vannak, és talán a „nagy” tenyésztők közt a legjutányosabb árakkal dolgozik, őt is csak ajánlani tudom mindenkinek. Minerva nagyon harapós volt első nap, azóta már lehiggadt. Fürge és nehéz elkapni. Erős jó étkű siklóvá nőtte ki magát.

Akasha;

Pantherophis guttatus amelanistic „részben” zigzag. 2009. májusi. Adritól kaptam ajándékba, nagy örömömre felfedezhető rajta a zigzag minta. Kezes, kedves kis sikló. Örök hálám Adri barátnőmnek érte! Ő volt a legkisebb sikló, da ma már utolérte a többieket, sőt súlyban a legnagyobb lett köztük. :)

Scarlett;

Pantherophis guttatus fluorescent orange. 2009. júniusi. A fluoreszkáló narancs siklókra jellemzően, minimális a fehér benne (kb.1-1.5 pikkely széles), a narancssárga alap pedig nagyon élénk színű. Barátságos, nagyon kezes sikló.

Omnia;

Pantherophis guttatus jungle X ?. 2010. júliusi. Kávés színe miatt választottam számára egy kávémárka nevet. Az alapszíne sárgás, a foltjai barnásak. Kíváncsian várom, hogy adult korára milyen színe lesz. Iszonyat gyors ütemben emészt, ami jól is jön neki, mert hibrid mivoltából eredendően, igen picike. Anyja jungle, apja ismeretlen.

Mayyadah;

Pantherophis guttatus snow-striped. 2010. júliusi. Csasztertől vásároltam, Budapesti börzén. Úgy voltam vele, ha már snowot veszek, akkor legyen érdekes mintája, így esett a választás a striped kislányra. Nagy zabás, 1 egér sosem elég neki, nagyon vadul eszik. Sőt egyébként is elég vad típus. Nem szereti, ha megfogom és dobozba rakom, akár csak etetésre is. Végig üti a doboz oldalait, minden mozzanatra odakap. Csak akkor higgad le, ha már 2 egérke benne van. Életre való jószág.

Liliána;

Pantherophis guttatus plasma. 2010-es. Csasztertől való, külföldről hozta és csak párban adta el őket, de barátnőmmel, Adrival megegyeztünk és ő megvette a hímet. Így mindkettőnknek lett plasma siklója. :) Jól eszik, kis bátortalan siklócska. Kézbe vételnél nyugodt.

Nadira;

Pantherophis guttatus X Pantherophis obsoletus quadrivittatus (hibrid). Egy kedves ismerőstől vettem meg, és barátaim is vettek tőle 1-1 példányt. Régóta szerettem volna hibriddel bővíteni a csapatot (sokakkal ellentétben én oda vagyok a hibridekért). Kép alapján választottam ki és reméltem, hogy nőstény, mert hímekből több siklóm volt, és már a nőstények csapatát akartam erősíteni. Hála sikerült pont nőstényt választanom. Patkánysikló vérét nem hazudtolja meg, kézben nyugtalan, idegesebb mint a többi bébi siklóm. De egyébként imádnivaló.

Angel;

2010-es Pantherophis guttatus snow aztec, hetero sunglow. Decemberi börzén vásároltam egy nagyon kedves tenyésztőtől (Peti), tőle idén több királysiklót is vásároltam, és mind problémamentes egészséges állat, ezért szerintem vele sem lesz semmi gondom. Nem terveztem még egy snow vásárlását, mert már volt ilyen siklóm, de miután megmutatta, hogy 2 sunglow siklótól ilyen furcsa kis snowja született, rögtön beleszerettem a kis jószágba. A mintája fogott meg igazán, majd itthon hosszas kutatás után be tudtam határolni, hogy ez az aztec minta. Nagyon kezes, nyugodt, szeret kézben lenni.

Anaksunamun;

2004-es Pantherophis guttatus anerythristic. Nem terveztem anery sikló beszerzését, mert már volt egy anery motley-striped hím példányom.  Azonban több képen láttam már, egészen sötét aneryt és idővel nagyon megtetszett.  Egy tenyésztő ismerősömet megcsapta a változás szele, és csökkentette az állományát. Ekkor lettem figyelmes erre a szép példányra. Meglátni és megszeretni, megvenni és hazavinni. Kézben első héten nyugtalan volt, és feszült. Mára már kifejezetten nyugodt. Szép, nagy, formás sikló.

Daphné;

Pantherophis guttatus goldust motley-striped. 2010-es. Már a tavalyi börzén meg volt ez a sikló Csaszternál, de nem evett magától, így nem adta el. Azóta hol evett, hol pedig nem. Ajándékba kaptam, hátha evésre tudom bírni.Zavarban van Remélem minden rendben lesz a kis siklóval és megmarad! Azóta gyönyörűen eszik minden héten, bár nagyon lassan nő. :)

Amira;

Pantherophis guttatus sunglow. 2008-as. Trióként volt eladó. Egy barátomnak (Joci) kellett a másik 2 sikló, nekem pedig ez a nőstény, így megvettük őket egyben. Kezes, aranyos sikló. Sajnos idén tavasszal nem párzott (2011).

Damia;

Pantherophis guttatus caramel. 2009. júniusi. Áprilisi börzén vásároltam Csasztertől egy nőstény caramel siklót, de sajnos nem jól működött, ezért kicserélte nekem. Kezes, nyugodt sikló. Ő jóval világosabb caramel mint az előző nőstény siklóm volt, és sokkal szélesebbek a fekete körvonalai is. Korához képest picike.

Ariadné;

Pantherophis guttatus amelanistic striped, 2010-es. Csasztertól van ő is, mint nagyon sok siklóm. Nagyon jó áron jutottam hozzá. Barátságos, stabil evő, jópofa kis sikló.

Aphrodité;

Pantherophis guttatus abbotts okeetee coral. 2010-es, erős, vastag, nagy sikló. Csaszter tenyésztette ki ezt a színt, csak pár darab lett neki belőle, és abból hála, ezt az egyet megvehettem. :) Az egyik nagy büszkeségem!

Léna;

Pantherophis guttatus X Pantherophis obsoleta rossalleni X Emoryi. 2010-es. Nyugodt sikló. Egy Pesti, kedves ismerősömtől származik, és vele együtt még jópár siklóm. Idén nagyon szerettem volna hibrid siklókat beszerezni, és hála ez össze is jött. Benne jobban látszik a gabonasikló vér, vannak hasi mintái is.

Leila;

Pantherophis guttatus X Pantherophis obsoleta rossalleni X Emoryi. 2010-es, Léna testvére. Színben is nagyon hasonló hozzá, csak pár árnyalattal világosabb. Nagyon tetszik a rózsaszínes alapon zöldes foltjai. Neki Lénával ellentétben nincsenek hasi mintái.

Ripley;

Pantherophis guttatus X Pantherophis obsoletus lindheimeri. 2010-es. Erős, nagy, masszív kígyó, ezt biztosan a texasi felmenőjétől örökölte. Biztos vagyok benne, hogy nagyobb lesz, mint egy átlagos gabonasikló.

Amarilli;

Corndurans anerythristic. Pantherophis guttatus (amelanistic) X L.t.hondurensis. 2011-es nőstény. Ő eredetileg másé volt, de hála mégis hozzám került.:) Nagyon örültem neki, mert a 3 testvére aki nálam van, mind hím.

Bella;

Pantherophis guttatus strawberry snow frosted. 2010-es. Jocitól (egy barát) kaptam ajándékba. :) 1 évig nevelgette, de ő is úgy kapta egy barátjától, mert harapós volt. Mostanra természetesen semmi gond nincsen vele, nagyon aranyos kis sikló.

Gina;

Rootbeer banded, hetero striped. Pantherophis guttatus X Emory striped 2011-es saját tenyésztésű kis siklóm. Első vedlése után azonnal evett. Mikor kibújt a tojásból, első látásra tudtam, hogy őt megtartom, mert a foltjai csíkozottak, azaz banded mintája van. Nagyon tetszik a szeme színe is, hogy ennyire világos.

Melissza;

Pantherophis guttatus amelanistic, saját tenyésztésű, 2011-es. A kelése óta nézegettem, hogy meg kéne tartani, nagyon tetszett, hogy ilyen sötét amel a színe. De mégis hezitáltam. Végül döntöttem, nevet kapott és marad nálam a kis sikló.

Abigél;

Pueblacorns; Lampropeltis triangulum campbelli X Pantherophis guttatus. 2011-es. Adri barátnőmnek köszönhetően tettem szert, erre a kis szépségre. Idén sikerült neki kitenyészteni, ezeket a hybrideket. Összesen 4db lett és ezt a nőstényt nekem ajándékozta. :D


Hím Gabonasiklók;

Káossz;

Pantherophis guttatus cinnamon (hibrid). 2009. márciusi. Második Pantherophis guttatus-om. Egy cserebere folytán került hozzám, megláttam és megszerettem, el kellett hozzam. Nevét a viselkedéséből eredendően kapta, kézben csapkod a testével, máskor meg élvezi, „káosz” azaz kiismerhetetlen a természete. Ritka színnek mondható még kishazánkban, ezért különösen büszke vagyok rá.

Athos;

Pantherophis guttatus coral-snow. 2010. augusztusi. Szelíd, barátságos, bújós kis sikló. Kíváncsi természetű, és egy kis légtornász. Előző coral-snow siklómmal sajnos végzett a lányom macskája. A kedvencem volt. Szerettem volna másik snowot venni helyette, s mikor megláttam ezt a kis jószágot, nagyon megörültem, mert már akkor nagyon látszódott rajta a coral-snowra annyira jellemző barack szín. Azóta sokkal barackabb lett, amint ez a képen is látható. :)

Anubis;

Pantherophis guttatus anerythristic motley-striped. 2009. júliusi. Csasztertől vásárolt, harmadik hím siklóm, Hollandiából származó. Nagy körültekintéssel vásároltam, vele való pároztatással, nagyon változatos színek és minták állíthatók elő. Terveim szerint, Minerva (a creamsicle) nőstény, párja lesz.  Nagyon kezes, aranyos kis fickó! 2009-ben itthon még senki sem árult ilyen siklót, ezért kellett érte külföldre menni. Finnyás és nagyon hosszú ideig fojtja az áldozatát.

Hádész;

Pantherophis guttatus silver queen frosted. 2010. júniusi. Második ghost siklóm, az első rövid idő alatt elpusztult, mert elkapott egy fertőző betegséget Dantétól, s nála nagyon gyors lefolyású volt, sajnos nem tudtam megmenteni. Másnap, egy ismerősöm segítségével (Bence), sikerült hozzájutnom ehhez a kis fickóhoz, szinte ajándékként, annyira olcsó volt. Eredetileg magának választotta és nekem másikat szánt, de miután annak megnéztem a nemét, kiderült, hogy egy  nősténnyel van dolgunk, én pedig hímet szerettem volna. Így lett Bence ghostja az enyém. :) Nagyon nyugodt és jó étkű, volt rá példa, hogy 3 kis szopós egeret is megevett. Ahogy nőtt, kiderült róla, hogy nem ghosttal, hanem silver qeen siklóval van dolgom, ráadásul örökölte a frosted mintát is. :)

Argos;

Pantherophis guttatus Jungle, (hetero snow). 2009. augusztusi. Őt is börzén vásároltam, Csasztertől. Mozgékony, kíváncsi természetű.  Nagyon élénk színezete van, és a fejmintája.....döbbenet a szív minta rajta. :) Nagyon gyors ütemben fejlődik. Azt hittem királysikló vére miatt kicsi sikló marad, de nagyon gyorsan megugrott és beérte a növendékeket is. Elsőre lányom szobájában élt egyedül, egy szép nagy terráriumban, de ott folyton csak elbújt, és elég vadóc volt. Rezgett, kapkodott, ijesztgetni próbált mindenkit. Aztán bekerült a növendékek közé, és hirtelen megszelídült. Nem mondanám rá, hogy szeret kézben lenni, de nagyon jól viseli, ha kiveszem kicsit, vagy etetéshez dobozba rakom.

Dante;

Pantherophis guttatus charcoal. 2005-ös. Kezes, barátságos, aranyos jószág. Nagyon nyugodt és nem erőfitogtató. Káosszal jó barátságban vannak. Ő hol beteg, hol pedig nem. Hozzám kerülése után észrevettem, hogy cafatokban vedlik, ami eddig nálam egyik siklónál sem fordult elő, majd ez a dolog egyre súlyosabb lett, odáig fajult, hogy már le sem vedlett magától, nekem kellett leáztatnom. Végül már enni sem evett. Kiderült róla, hogy csillós betegsége van, ami fertőző, sajnos meg is fertőzte az első ghost siklómat, aki bele is pusztult ebbe, majd a legelső siklómat is Psychot. :( Tablettát kapott, melytől már következő héten enni kezdett és hosszú kúra után meggyógyúlni látszott. De sajnos rákellett jönnöm, hogy mindig vissza esik, a vele együtt élőket pedig megfertőzi. Ezért ő ma már külön van tartva!

Héliosz;

Pantherophis guttatus amelanistic. 2010. júliusi. Ő második Hélioszom, volt egy ugyanilyen siklóm, és idén (2010) végre rátaláltam a színre (nagyon világos alapszín,) és még mintára is (testén H betű van), szinte ugyanolyan siklóra. Ugyan nem pótolja az egy évvel ezelőtt elvesztett kis siklót, de azért enyhíti a fájdalmat, hogy szinte az "ikertestvérére" leltem rá. Első ilyen siklóm, hazahozatala után nem evett és tömni kellett, de hiába, mert hetek múltán feladta a küzdelmet. Ő is megijesztett, mert, ahogy hozzám került kínáltam egérrel, de nem evett. Majd hétről hétre nem evett. Már-már kísértetiesen hasonlított az előző Hélioszra, majd hirtelen megtört a jég, és nagy örömömre enni kezdett.

Hermész;

Pantherophis guttatus hypomelanistic. 2010. júliusi. Apja hypo, anyja sunglow volt. A fejmintájába szerettem bele. Jó étkű, eddig még egyszer sem utasított vissza egeret. A legnagyobb bébi siklóm.

Spartacus;

Pantherophis guttatus sunglow. 2010. júliusi. Egyik kedvenc színem. Idén (2010) számítottam rá, hogy nálam is kelni fog ilyen színű sikló, de sajnos nem így lett. Azonban hála, barátnőmnél, Adrinál, kikelt 3 db sunglow kissikló és én kaptam egyet tőle ajándékba. Falánk jószág, hirtelen csap le áldozatára. Nagyon nyugodt, bármikor kivehető sikló.

Lestat;

Pantherophis guttatus lavender motley. 2010. júliusi. Ő egy nagy álmom valóra válása, és tetézi, hogy nem sima, hanem motley mintás. Kezes, barátságos, naná, hogy Csasztertól való. Nagyon jó étkű, nem győzöm gyönyörködni benne. Csupán 3 ilyen siklója kelt ki, egy ghost anyától és egy pink-lavender apától. Az alom többi tagja, mind ghost színűek lettek. Nagy zabás, jól eszik. Színe vedlésről vedlésre világosabb, egyre jobban látszik rajta a lavender színe.

Sziamon;

Pantherophis Emoryi striped. 2006-os. Decemberi börzén már keresgéltem emoryi siklót, de sajnos csak 1 példány volt, az pedig nem nyerte el teljesen a tetszésemet. Eredetileg nőstényt szerettem volna, de a sors másként rendelkezett. Tenyésztő ismerősöm ezt a siklót is árulta több más sikló társaságában, nagyon megtetszett, hogy striped mintája van, eleve szeretem a különleges színű és mintájú siklókat. Osztottam szoroztam és végül bevállaltam őt is. Nevetés Válogatós, hol csak leölt egeret eszik, hol élőt, de amúgy elég jó étkű.

Olympos;

Pantherophis guttatus wild type. 2007-es. Előző gazdija Si-nek hívta, de nevét megváltoztattam a kinézete miatt. 6 hónapos korában baleset érte, egy üveglap ráesett és gerince több helyen megsérült, ezért tele van puklikkal. Annyira puklis szegény mint egy hegység rajzolata, ezért kapta az Olympos nevet. Így nőtt fel, de gazdája elmondása alapján, semmiben nem korlátozta. Jó evő és nyugodt sikló. Vele együtt érkezett egy egészséges siklót is, róla majd lentebb. Párzási időszakban verekedős, testi fogyatéka ellenére nagyon nagy erővel rendelkezik, egy igazi harcos. :)

Szan;

Pantherophis guttatus wild type. 2007-es. Ő az a sikló, akit egy beteg puklis sikló társaságában hoztam el. Neki semmi baja nincsen, kicsattan az egészségtől. Nevét előző gazdájától kapta, tetszett ezért megtartottam. Nagyon olcsón, jelképes összegért jutottam hozzájuk, s velük együtt, a két szép, hátterezett terráriumukhoz is. Haza hozatala után 1 héttel máris bizonyított, párosodott Winkyvel (miami). :)

Prince;

Pantherophis guttatus butter striped. 2010-es. A butter sikló mindig is az álom színeim egyike volt, de most lehetőségem volt striped mintában beszerezni. Csaszter hozta külföldről, kihagyhatatlan ajánlat volt! A butterből mindegyik változat tetszett, a sima is, a motley is, de a striped vitte nálam a pálmát!

 

 

Wayne;

Pantherophis guttatus X Pantherophis obsoleta rossalleni. 2010-es hím. Kissé harapós, de majd idővel megszokja az új helyét. Ő az evergladesi siklóra oly jellemző narancssárga színt örökölte.

Alex;

Pantherophis guttatus Jungle (hetero amelanistic). Meglátni és megszeretni, ennyi volt a története. A gazdinál már 1 éve nem evett csak töméssel, de úgy éreztem el kell hoznom. Remélem nálam majd enni fog magától is, történt ez már így másik siklómmal is, hogy a tenyésztőnél nem volt hajlandó enni, ahogy hozzám került, rögtön evett magától is. 2011.06.23-án megtört a jég, magától evett a siklóm! :)

Surprise;

Pantherophis guttatus Amber. 2009-es. Gyönyörű sikló, szép, egészséges, formás hím. Ilyen színű siklót már régóta kerestem, baby méretben, de most nagy szerencsémre sikerült szert tennem egy felnőtt példányra. :)

Amír;

Corndurans amelanistic. Pantherophis guttatus X L.t.hondurensis. 2011. májusi. Egyik nagy büszkeségem. Mióta nézegettem a hibrid siklók képét interneten, azóta álmodoztam egy ilyen siklóról. A gabonasikló és a honduraszi sikló keresztezését külföldön már régóta végzik. Nevet is adtak már ennek a fajnak: Corndurans. Csak még itthon nem elterjedt kombináció. Nagy örömömre, egy nagyon kedves srácnál, idén csodaszép hibridek születtek, 3 kivételével mindet elhoztam tőle, saját és barátaim részére.

Monster;

Corndurans. Pantherophis guttatus X L.t.hondurensis. 2011-es. Ajándékba kaptam, mert a farkánál van egy jókora törés. Mivel pont a párzószervnél van, így lehetséges, hogy nem is lesz szaporodóképes. De nagyon aranyos és szép sikló, így elfogadtam. Gazdinál még az első evésen sem volt túl, de hála hazajövetele után 1 nappal már evett is.

Petrik;

Corndurans snow. Pantherophis guttatus (amelanistic) X L.t.hondurensis. 2011-es. A mintája fogott meg nagyon. Nagyon kezes, aranyos sikló, a 4 corndurans közül a legbarátságosabb.

 

Gino;

Rootbeer, hetero striped. Pantherophis guttatus X Emory striped, 2011-es saját tenyésztésű siklóm. Ő volt a második, aki kibújt a tojásokból. A széles fejmintájába szerettem bele, amikor még csak kukucskált a tojásból.

 

 

Asztali nézet