Kígyók, siklók....

MENÜ

2012. Augusztus 31.

Egy év kihagyás után újra írok...Sok minden történt a magánéletemben, így elhanyagoltam az oldalamat sajnos, de újra itt! :)

Július 2.

Hogy a mai napban legyen valami jó is, kibújt az egyik fuliginosus kölyök a tojásból. Nagyon élénk, kis harapós sikló, ami nagyon jó jel. A másik kölyök is kukucskál. :)

Július 2.

A mai napon elhalálozott Christine nevű siklóm.....Sírós

Christine egy kisatchie színű gabonasikló volt Csehországból. Sajnos betegen kaptam meg a kis szépséget.....Rosszall Egy nagyon súlyos betegség lappangott benne, és annak következtében rohamosan fogyni kezdett. A vele együtt érkező evergladesi és williamsi nőstény siklóim is betegek voltak. Christine pont a williamsi siklóval (Wilma) volt egy dobozban, így már mindketten fertőzötten érkeztek meg hozzám. A evergladesi (Rosalnida) székletében pedig férgek voltak, de másnap azonnal lekezeletem őt, és így hamar rendbe jött. Christine volt a legrosszabb állapotban. Látszólag semmit nem lehetett rajta észrevenni, csak egy idő után azt, hogy hiába eszik, mégis rohamosan fogy a testsúlya. Sajnos együtt tartottam több fiatal siklómmal, és megfertőzte Jumanáht is, őt még most is külön tartom és kezelem. Hála a többieken nem látok semmit, jól esznek és ürítenek. Most Christine esete után megfogadtam, ha a jövőben kerül hozzám sikló, ezután első dolgom az lesz, hogy tablettát adok neki, azzal is megelőzve az esetleges bajt. Nem volt egy szerencsés vásárlás ez a 3 sikló....:(

 

Június 25.

Elkezdtek vedleni a rootbeer kis siklók. A képüket csak később töltöm majd fel, mert szeretnék közülük én is választani és megtartani 1-2 példányt. Mivel ez új szín nálam, és vannak köztük nagyon érdekesek is, várok kicsit velük, hogy nőjjenek és lássam, mennyit változnak még. Egy kis ízelítő addig is, egy gyönyörűséges rootbeer bébiről, első vedlése után.

 

Június 17.

A mai napon frissült az eladó topic! Felkerültek az állatokról adatok, és új sikló/siklók is. Az oldalamat folyamatosan frissítem, 1 nap akár többször is, az adott történések függvényében, ezért érdemes mindig visszanézni!

Június 16.

A mai napon megindult a negyedik adag tojás kelése is. Lea a capensis nőstény tojásai, mindössze 3 darab van (időközben volt ami összeesett és megpenészesedett), de azok mind kikelni látszanak. 2 db normál színezetű és 1 db T+Albino. :) A következő adag tojása még a keltetőben van.

Június 14.

A mai napon megindult a harmadik adag tojás kelése is. Jazmine tojásai, akinél 3 hím is szerepet játszott a párzásnál. Most talán eldől a sokat vitatott kérdés, miszerint ha több siklóval is párzik a nőstény, kitől lesznek a bébi siklók? Az eredmény, rootbeer és wild type siklók vegyesen! Tehát az apuka minden bizonnyal Sziamon az emory striped hímem volt.

Június 6.

Frissült az Eladó, és a GY.I.K. rész is az oldalamon!

Június 5.

A mai napon elkezdett tojást rakni a fokföldi, azaz a Capensis nőstényem. Még most is tart a tojásrakás, eddig 3 egészséges és 1 viasztojás lett.

Az oldalamhoz készítettem képet az átvilágított tojásról, hogy kiegészítsem a leírásomat a szaporításról, mert volt rá példa, hogy valaki rosszul helyezte a keltetőbe a tojás és ezért nem kelt neki ki. Kis segítség, hogy az átvilágított tojásnál, hogyan tudjuk megállapítani, melyik része kerüljön felülre.

 (Ahol a piros foltot és a hajszálereket látjuk, a tojás azon fele kerüljön felfelé)

Június 1.

A mai napon megindult a második adag tojás kelése is! Anaksunamun tojásai ezek. :)

A végeredmény, 14 kiskígyó lett a 17 tojásból.

Május 30.

A mai napon kialakítottam egy GY.I.K. részt is az oldalamon, mert rengeteg levelet kapok hasonló kérdésekkel. Folyamatosan fogom majd írni, ezzel is segítve a lelkes terraristákat. http://kigyeszek.ewk.hu/gy.i.k.

Május 25.

A mai napon, kikelt az utolsó kis sikló is, a miami x wild type párosításból. A végeredmény, 9 wild type és 1 miami lett.

Lea, a fokföldi nőstényem, a gravidság vége felé járhat, mert ki se mozdul a tojásrakó dobozból. Nagyon opálos már, lassan vedleni fog, majd tojást rakni. Mivel, ez már a második tojásrakása lesz, többre lehet számítani, mint elsőre, sőt egészségesebb tojásokra.

 

 Május 23.

A mai napon 2 nagy esemény is történt! Végre letojt a fluorescent orange nőstényem. 6 db. tojás lett a végeredmény ami első tojásrakásához képest nem rossz eredmény.

A másik nagy esemény, hogy elkezdődött az idei első siklókelés is (54 napra)! Már 2 tojás felhasadt....

Május 20.

Megérkeztek a kis siklók Cseh országból. Már régebben meg voltak rendelve, nagyon vártam már őket.

0.1 Kisatchie gabonasikló

0.1 Williamsi patkánysikló

és barátnőmtől pedig: 0.1 Evergladesi patkánysikló.

Ma délután próbálom őket elsőre etetni, remélem minden gond nélkül fog zajlani, bár a kisatchie színű gabona épp opálos, így lehet, hogy ő nem fog enni!

Május 7.

Eljött az ötödik tojásrakás is. Pálma, az afrikai házi siklóm, ma reggelre 5 szép tojással lepett meg. Az apa állat Datolya az albino hím.

Május 5.

Mostanában nem írtam semmit, mert terráriumot építettem és ez minden szabad időmet lefoglalta. 1-2 nap múlva már költöznek is be, a lány gabonasiklóim, az új tágas terráriumba. Összevonom a növendék és a nagy gabonákat, majd a helyükre más fajok kerülnek.

A mai napon vizsgáltam át az afrikai házi sikló nőstényemet, s láttam, hogy már közeleg a tojásrakás ideje. Hasi részén jól kivehetőek a tojások formái, s mivel elég átlátszó, a hasa fehér bőre, így még láthatóvá is váltak a tojások benne. :)

Április 20.

Amint letojt a fokföldi siklóm elkezdte a miami gabonám is!

Így megtörtént a negyedik tojásrakás is. Jazmine 10 db tojást tojt 41 napra. Az apa állat 3 féle lehet, Libra (amel), Sziamon (emory striped), és Káossz (cinnamon hibrid).

Április 20.

Megtörtént a harmadik tojásrakás. A mai napon Lea (Rot színű capensis) nőstényem 8 db egészséges tojást tojt, kereken 50 napra. Az apa állat Lui (normál capensis) volt.

Április 15. Április 18.

Mindkét napon párzás történt, a fluorescent orange nőstényem (Scarlett) és a charcoal hímem (Dante) között.

Április 10.

 

Áprilisi börzén új siklókkal fog bővűlni a "kis" csapatom!

Lefoglalva!

 

1.1 Elaphe bimaculata

 0.1 Pantherophis obsoleta obsoleta Albino

   

Május hónapban barátnőm Adri, ismét kiutazik Csehországba egy szállítmányért! Ebben lesznek részemre is állatok, melyek a következők;

 

 0.1  Elaphe slowinskii

0.1  Elaphe obsoleta williamsi

Április 08.

 

Megtörtént a második tojásrakás (48 napra). 19 darab tojást rakott Anaksunamun (anery nőstényem). Ebből 1 db viasztojás volt, a többi szép egészséges tojás lett.

Az apa állat Libra (amel hím) volt.

Március 30.

 

Megtörtént az első tojásrakás (37 napra). 16db tojást tojt a miami nőstény.Nyelvöltés

Az apa állat Szan (normál hím) volt.

 

Asztali nézet